/ / 12 gewoontes die succesvolle mensen hebben

12 gewoontes die succesvolle mensen hebben

1. Vroeg opstaan

Haal het meeste uit je dag! In de ochtend ben je het meest productief, waardoor je dus het werk beter rond die tijd kunt doen. Let wel op: dit betekent niet dat je minder moet slapen. Houd die 8 uur aan! Ga alleen wat eerder naar bed en sta wat eerder op. De meeste mensen liggen ’s avonds languit op de bank. Maar hier haal je niks uit! Haal het meeste uit je dag door eerder op te staan.

Niet alleen win je productiviteit door eerder op te staan, je wint ook discipline! Want het is niet gemakkelijk om vroeg op te staan als je dat niet gewend bent. Maar deze kleine stap, uit bed komen wanneer de wekker gaat, zal de rest van jouw dag verbeteren. Dit is namelijk je eerste overwinning van de dag. En deze overwinning smaakt ow, zo goed! Hierdoor zal je de rest van de dag beslissingen maken die een stuk beter voor je zullen zijn.

2. Fouten zijn goed!

Maak jij wel eens een fout en kun je jezelf dan wel voor je kop slaan? Niet doen! Verander deze negatieve mindset. Ga terug en kijk naar wat er precies fout ging. Hoe is het zo gekomen? Waar heb ik een steek laten vallen? Hoe kan ik het de volgende keer beter doen? Het leven is een groot experiment. Niemand weet precies hoe het leven geleefd moet worden. Maar één ding is zeker. Jij gaat leren van de fouten die je maakt. Het enige wat dan belangrijk is, is de moed om het opnieuw te proberen. Om het probleem aan te pakken en om niet op te geven.

3. Laat ‘het standaard’ los

Het standaard is niet voor iedereen. En niemand zou van het standaard uit moeten gaan. Het standaard is gemaakt door mensen niet slimmer dan jij en ik. Misschien was het vroeger heel belangrijk om hoog geschoold te zijn en zouden alle deuren voor je open gaan, maar deze waarheid lijkt steeds minder waar te worden. De wereld veranderd en het standaard is misschien niet meer de makkelijkste weg naar jouw doel.

De makkelijkste weg, is ook niet voor iedereen hetzelfde. Ook hoeft de makkelijkste weg niet gelijk te staan aan de leukste weg. Misschien is het wel gemakkelijk om te trouwen met een rijk persoon, maar hier word lang niet iedereen gelukkig van. Dus laat het idee van ‘het standaard’ los. Het is jouw leven en dat leven leef jij op je eigen tempo op je eigen manier. Want er is niemand die jou kan vertellen waar jij gelukkig van wordt.

4. Lees elke dag

Lezen was vroeger enorm populair. Maar steeds minder mensen pakken een boek op, maar grijpen naar hun telefoon. Begrijpelijk, want op school worden we nu verplicht om boeken te lezen die we helemaal niet leuk vinden. Elk boek is saai, langdradig en komt altijd met een hoop huiswerk of toetsen. Nu is er bijna niemand meer die voor zijn plezier een boek pakt. Dit terwijl lezen een enorm goede mentale workout is. Je brein wordt aan het werk gezet terwijl je kunt genieten van verschillende verhalen. Niet alleen is het een mentale workout, het zorgt er ook nog eens voor dat jouw stressniveau daalt. Dit houd in dat je een stuk beter bestand tegen stress die je dagelijks opvangt. Stress die jij bijvoorbeeld krijgt van je telefoon.

5. Investeer je geld

Investeren is het beste wat je met jouw geld kunt doen. Je zet het niet alleen opzij, je haalt er later meer geld uit. Je zet geld opzij voor meer geld. En wanneer je jouw geld steeds opnieuw investeert zal je een hoop extra geld verdienen. Wat zijn verschillende opties om je geld te investeren? Denk aan beleggingen, goud of tegenwoordig erg populair: Bitcoin. Investeren doe je niet zomaar, zoek eerst goed uit wat het beste bij jou past.

6. Kies je tijd slim

Sta niet alleen wat eerder op, maar ga ook zuinig om met je de tijd die je hebt. Ga geen uur pauze houden als je aan een half uur voldoende hebt. Ga niet met vrienden uit als je weet dat het je juist een hoop energie kost. Je moet iets opofferen voor succes en vaak is dat tijd. Tijd waarin je liever iets anders zou willen doen, maar je weet dat je met lange termijn meer zult bereiken als je de discipline hebt.

7. Schrijf

Net als lezen is schrijven enorm goed voor jouw brein. Alleen is het schrijven de actievere vorm. Veel mensen vinden schrijven nog best ingewikkeld. En dat is begrijpelijk, want niemand vraagt jou om een boek te schrijven. Maar probeer eens wat je kan! Schrijf korte verhalen, dingen die je geleerd hebt. En zie wat jij allemaal kan. Het is niet voor niks dat de rijkste mensen met eigen geschreven boeken komen. Ik schreef vroeger amper, soms hield ik een dagboek bij, waar ik na een week al weer mee klaar was omdat ik het te lastig vond om met iets te komen om over te schrijven. En nu schrijf ik artikelen op mijn eigen website!

8. Neem pauze

Pauze is net zo belangrijk als het werk zelf. Werk verzetten kost energie. Jij hebt een eigen potje bij je met energie en elke keer als jij met een taak bezig bent gaat er energie uit het potje. Maar dat potje moet ook dagelijks bijgevuld worden. Want als dat potje op is, is jouw werk ook niet wat het zou kunnen zijn. Dat potje kan jij bijvullen door op tijd pauze te nemen. Iedereen haalt zijn energie weer ergens anders uit, zo haalt de een nieuwe energie door zijn nagels te lakken en de ander gaat naar de bios met vrienden. Kijk waar jij de meeste nieuwe energie uit kunt halen en las deze pauze op tijd in. Work hard, play hard!

9. Werk aan een betere jij!

Leer niet alleen nieuwe dingen om meer geld te verdienen, maar leer ook jezelf beter kennen. Neem de tijd om op jezelf te reflecteren. Wat zijn mijn goede en slechte eigenschappen en hoe zorg ik voor verbetering? Ga eens na waar jij je zoal mee bezig houd wat jouw succes in de weg staat. Denk je namelijk veel na over wat anderen van je zouden vinden? Of vergelijk jij jezelf vaak met anderen? Herken dit in jezelf en werk eraan! Je zult zoveel meer mentale rust hebben en beter in het leven staan. Een gezonde geest is namelijk net zo belangrijk, misschien zelfs belangrijker dan je fysieke gezondheid.

10. Networking

Networking is enorm belangrijk, want hoe graag je het ook zou willen, je kunt niet alles bereiken in je eentje. Je moet de hulp van anderen accepteren. Networking helpt hier enorm bij. Richt je niet alleen op mensen uit je vakgebied, maar ook daarbuiten. Wie weet kan jij wel iemand helpen of zij jou! Zorg voor mensen om je heen die elkaar kunnen helpen. Heeft jou neef iemand nodig die shirts kan bedrukken? Misschien weet jij wel iemand. Wanneer jij iets nodig hebt zal een ander eerder open staan om jou te helpen.

11. Sporten

Ik hoef niemand ervan te overtuigen dat sporten enorm gezond is. Sporten zorgt voor een helderdere geest, focus. Vaak sport men daarom in de ochtend om op die manier klaar te zijn voor het werk. Daarnaast leer je tijdens het sporten verschillende dingen waar je misschien niet zo snel stil bij zou staan. Zo leer je doorzettingsvermogen en zelfdiscipline. Iets waar je elke keer tijdens het sporten mee in aanraking komt.

Ook ontwikkel je een lichaam waar je trots op kunt zijn! Dit geeft jou veel kracht en een hele hoop zelfvertrouwen.

12. Mediteer!

Meditatie is echt enorm voordelig! Ik kan het men niet vaak genoeg aanraden. Zeker in de tijd waarin we nu leven is meditatie bijna een must geworden! Een leven met extra stress en extra problemen. 20 minuten meditatie per dag levert jou al het volgende op: lager stressniveau, beter geheugen en het verbetert je skills om problemen op te lossen.

Op weg naar succes

Wil jij succesvol worden, maar weet je niet hoe? Kijk jij naar andere mensen en denk je: “Had ik maar wat zij hebben. Wist ik maar wat zij weten. Deed ik maar wat zij doen.” Check dan het briljante e-book hieronder! Lees hoe jij dankzij betere keuzes sneller resultaat boekt. Natuurlijk is succes niet alles in het leven. Het gaat erom dat je gelukkig bent. En ook dit aspect word niet overgeslagen in dit boek. Gun jezelf een extra duwtje in de rug voor nu slechts 17 euro! In de link hieronder vind je de bijbehorende kortingspagina.

E-book: Sleutels van geluk en succes

– 100% verantwoordelijk voor je eigen geluk
– Ontdekken hoe je overtuigingen je blokkeren – tot nu toe
– Succesvolle relaties ontwikkelen
– Genieten van je succes en je leven
Gratis: E-book ‘Inzicht in je kracht’

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *