/ / Het verschil tussen alleen zijn en eenzaamheid

Het verschil tussen alleen zijn en eenzaamheid

Niemand wil eenzaam zijn, maar sommigen willen wel alleen zijn. Men gaat er vaak vanuit dat je eenzaam bent, wanneer je alleen bent, maar klopt dat wel? Wat is het verschil tussen alleen zijn en eenzaamheid? In dit bericht vind je het antwoord!

Verschillen

Voor de een is alleen zijn geen enkel probleem, terwijl de ander zich dan al snel ook eenzaam voelt. Eenzaamheid houdt in dat je je niet verbonden voelt met anderen. Dit verschilt dus erg per persoon. Maar dit betekent dus ook dat je in een kamer vol met mensen kan zijn en je toch eenzaam kan voelen.

Sommige mensen vinden het heerlijk om alleen te zijn! Zij zijn gelukkig wanneer zij hun tijd alleen doorbrengen. Alleen zijn geeft hen veel vreugde. Eenzaamheid en geluk komen samen zelden voor. Deze mensen voelen zich dus niet eenzaam. Wanneer iemand zich eenzaam voelt, komen daar depressieve of gestreste gevoelens bij kijken.

Gevolgen eenzaamheid

Mensen die veel eenzaamheid kennen krijgen hierdoor ook vaak een laag zelfbeeld. Dit ontstaat doordat ze denken dat ze niet leuk genoeg zijn. Wanneer ze namelijk met niemand een connectie of band kunnen opbouwen, voelt dat vaak als een persoonlijke afwijzing. Dit is echter niet het geval. Het hangt namelijk ontzettend af van de mensen die je om je heen hebt. Hoe leggen zij contacten of vinden zij het fijner om alleen te zijn?

Diepgang

De relatie die we met anderen hebben vaker online. We hebben op deze manier misschien wel wat meer contact, want een appje is zo gestuurd, maar de diepgang van dit contact is een stuk minder. Je voelt je minder verbonden met de ander. Check dit bericht van CBS, waarin ze uitleggen hoe het zit met het individualisme in Nederland.

Er is dus een groot verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn, ookal lijken ze dicht bij elkaar te liggen. Eenzaamheid wil iedereen zien te vermijden. En er zijn mensen die het heerlijk vinden om alleen te zijn.


E-cursus Mindfulness

8-weekse cursus
Audiobestanden, video’s en dagelijkse e-mails
Dagelijkse stappenplan
Leer je gedachten beschouwen als je beste vriend
Gratis bonusmodule: Mindfulness op het werk

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *