/ / Ontdek hoe je jouw gedachten kunt loslaten!

Ontdek hoe je jouw gedachten kunt loslaten!

Het loslaten van gedachten is erg lastig. Maar vaak gaan gedachtes maar door en door. Hierdoor kun je je heel moe voelen. Maar hoe worden we rustig? Wat we dan doen, is ons eruit proberen te denken. Maar dan belanden we in een negatieve spiraal waar we lastig uit komen.

We moeten onze geest gaan trainen om los te laten. Om dit te trainen moeten we ons van een paar punten bewust worden. En dit moeten we vervolgens toe gaan passen in ons leven.

Metafoor: blauwe lucht met donkere wolken

Allereerst een mooie metafoor om dit onderwerp wat beter te begrijpen. Zie de blauwe lucht als jouw heldere geest. En de wolken die voorbij komen zijn jouw gedachten. Vaak zijn het de donkere gedachtes (wolken) die jij groter maakt doordat je jezelf eruit probeert te denken. Hierdoor kun je de blauwe lucht niet meer zien. Door deze wolken los te laten kunnen we de blauwe lucht weer zien. Hierin is het belangrijk om te weten dat de blauwe lucht er altijd is! Deze gaat nergens heen. Het enige wat er in de weg staat zijn die donkere wolken.

Je hebt niet overal controle op

Dit is voor de de meeste mensen een belangrijke les. Je kunt niet overal iets aan doen. Er is niet altijd een oplossing die jij kunt bedenken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jouw familie. Je kunt de keuzes die zij maken of gemaakt hebben niet voor hen oplossen. Ook wanneer je iets kwijt bent of wanneer er iets gestolen is heeft piekeren erover geen zin. Maar misschien wel een van de grootste struikelblokken: het verleden. We zijn daar zo vaak mee bezig, dat we haast vergeten dat er ook nog een heden is. We vragen ons af wat we anders hadden kunnen doen of hoe we iets konden voorkomen. Maar 9 van de 10 keer heeft dit geen zin. We blijven hierdoor in het verleden hangen, wat verspilde energie is.

Ga bij een negatieve gedachte eens na: ‘Heb ik hier controle over?’ Als dat niet het geval is, probeer het dan zo ver mogelijk los te laten. Doe wat je kan, maar weet ook dat je meer dan dat niet kunt doen.

Het leven kent geen perfectie

Perfectie zoals wij het kennen bestaat niet in het leven. Er bestaat geen leven waarop alles op rolletjes loopt. Niet alles in het leven gaat helaas zoals jij dat wilt. Dat is belangrijk om te beseffen om die negatieve gedachten los te kunnen laten. Je kunt deze gedachten namelijk niet loslaten wanneer je perfectie probeert na te bootsen. Hierdoor graaf je voor jezelf alleen maar een dieper gat.

Onthoud dat de realiteit geen perfectie kent. Wanneer je het hiermee oneens bent en ertegen gaat vechten kom je in een knoop te zitten. Je gaat dat gevecht niet winnen. Dus stop met vechten en kijk om je heen en verwacht geen perfectie. Je kunt jezelf een perfecte verjaardag je misschien wel voorstellen, maar vaak gaat dit niet zoals geplant. Dat er dingen onverwachts voorbij komen hoort ook bij het leven. Probeer je dus niet op te laten jagen door een onrealistisch beeld dat jij hebt. Doe je best, maar meer kun je niet doen.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Nog iets wat jij niet kunt veranderen: de gedachtes die anderen over jou hebben. Mensen denken altijd wel wat over jou of dat nu positief is of negatief. Wat anderen over jou denken, zegt niks over jou. Wat zij dus van jou vinden doet er niet toe. Het is jouw leven, met jouw keuzes en jouw geluk. Om bepaalde gedachtes los te laten is het belangrijk dat je niks geeft om de mening van anderen. Want dit staat jouw geluk vaak in de weg. Hun geluk is namelijk niet dat van jou en andersom ook niet.

Jij hebt jouw eigen verhaal en jouw eigen ervaringen. Jouw beweegredenen zullen waarschijnlijk voor een ander niet werken. Maar onthoud dat hetgeen wat een ander doet jou ook niet gelukkig hoeft te maken. Als zij gelukkig worden van schilderen, betekent dit niet dat jij dat ook wordt.

Om jezelf niet met anderen te vergelijken vergt dit zeker wat zelfvertrouwen. Vind je het lastig om respect op te bouwen voor jezelf om in te zien hoe tof jij bent? Bekijk dan eens dit bericht waarin ik je laat zien hoe je meer respect kunt krijgen voor jezelf!

Verleg je focus op hetgeen wat je hebt

Om weer even terug te pakken op de metafoor: je kunt de focus leggen op de donkere wolken die steeds langskomen. Maar het kan geen kwijt om je te focussen op die blauwe lucht. Deze is er namelijk altijd, alleen is deze vaak lastig te vinden door de donkere wolken. Maar wanneer jij een stukje blauwe lucht hebt gevonden kun je je daar op gaan focussen, want die donkere wolken zijn binnen een paar minuten toch weer weg!

Misschien ken je deze situatie wel: je bent lekker aan het scrollen op Instagram, je komt een coole gadget tegen die je graag wilt, maar je kunt deze niet betalen. En ineens zit je ontevreden op de bank. Er kwam plotseling een donkere wolk voorbij wat jouw aandacht greep, waar je nu middenin zit. Wat op zo’n moment kan helpen is de focus verleggen van het gemis, naar hetgeen waar je rijk van bent. Zo kom je alsnog bij de heldere lucht uit!

Vaker last van stress?

Zou jij willen weten hoe je negatieve gedachtes om zet naar positieve gedachtes, zodat je bijv. niet meer aan het piekeren bent ’s avonds? Of wil je juist dat je geen stress meer ervaart en ben je op zoek naar ontspanning?

Dit zijn verschillende dingen die de huisarts met jou kan bespreken. Helaas is het zo dat de huisarts maar 10 minuten de tijd heeft voor jou, wat kan betekenen dat je je ei niet kwijt kan bij hem/haar. Mocht de conclusie zijn dat je meer tijd nodig hebt, kan de huisarts je doorverwijzen naar een psycholoog. Ongeveer 43% van de volwassenen krijgt ooit in zijn leven professionele psychische hulp. Het is dus helemaal niet raar dat dit voor jou ook een optie zou kunnen zijn!

Er is ook een oplossing voor vanuit huis: een e-cursus die jou gaat helpen bij deze vragen. Dit zorgt ervoor dat je niet langs hoeft te gaan bij een huisarts, maar dat je begeleid wordt door iemand die expert is op het gebied van stress. Je kunt deze cursus thuis en op je eigen tempo doorlopen. Dit is ook een van de redenen dat deze cursus ontzettend goede resultaten behaald.

Kijk eens naar de cursus, lees even wat je er allemaal gratis bij krijgt en maak voor jezelf een keuze. Mocht het zo zijn dat deze cursus je niet bevalt, kun je ook je geld nog terug vragen. Dus grijp deze kans en ga met je stress aan de slag!

E-cursus: Omgaan met zorgen en stress

Weg met negatieve gedachtes, op naar optimisme!
Leren om het beste te zien in elke situatie
Stress transformeren naar blijvende ontspanning
Meer dan 15.000 mensen waren je voor!
Nu met 2 extra bonussen
Nu tijdelijk van 199,- naar 59,-

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *