/ / Hoe blijf je gefocust en productief wanneer je thuis werkt?

Hoe blijf je gefocust en productief wanneer je thuis werkt?

Steeds meer mensen werken langer en vaker thuis. En hoewel dit best fijn kan zijn, omdat je niet op en neer naar werk hoeft, kan het best lastig zijn om gefocust te blijven. Wanneer je thuis werkt, wordt de scheiding tussen privé en werk kleiner. In deze blog lees je hoe je gefocust en productief blijft, wanneer je thuis werkt!

Maak een aparte werkplek

Creëer een werkplek die je alleen gebruikt tijdens het werken. Doe dit als het kan in een aparte kamer. Op deze manier kun je naar een andere ruimte gaan om jouw welverdiende rust te pakken. Wanneer je in dezelfde ruimte werkt, relaxt en slaapt, zul je veel moeilijker kunnen schakelen tussen werken en relaxen.
Maak jouw werkplek zo prettig mogelijk voor jezelf. Zorg ervoor dat je niet wordt afgeleid door bijvoorbeeld de was die nog gedaan moet worden of door jouw telefoon.

Dagelijkse kleding

Wanneer je thuis werkt, is het ontzettend verleidelijk om in je pyjama te gaan werken. Het is comfortabel, maar hierdoor kom je moeilijker in de flow. Het beste is om dezelfde kleding te dragen, die je ook naar je werk aan doet. Op deze manier krijg je meer het gevoel dat je aan het werken bent en zul je productiever aan de slag gaan.

Behouden van ochtendroutine

Normaal gesproken heb je een specifieke ochtendroutine, voordat je naar het werk gaat. Stel je voor: je staat om zeven uur op, eet een boterham met jam en gaat naar het werk toe met de auto en luistert ondertussen een podcast. Blijf zo dicht mogelijk bij deze routine. Sta rond zeven uur op, eet een boterham en luister naar de podcast. Op deze manier behoud je jouw routine en hoef je niet aan een nieuwe ochtendroutine te wennen.

Planning

Het is belangrijk om voor jezelf een planning te maken met daarin verschillende taken. Geef aan wanneer je welke taak afgerond wilt hebben, op die manier kun je je makkelijker focussen. Plan daarbij ook vaste pauzes in, zo geef je jouw dag wat meer structuur. Probeer deze planning door de week heen zo consistent mogelijk te houden, zodat je gewend raakt aan jouw nieuwe ritme. Meer weten over time management? Check dit bericht!

Aan het werk!

Het is best lastig om zomaar een nieuwe routine te maken voor jezelf. Sommigen schakelen snel en gemakkelijk, terwijl de ander er wat langer over doet. Weet dat dit oké is en dat het erom gaat dat je aan het einde van de dag jouw taken hebt afgerond, zodat je zonder schuldgevoel languit op de bank kunt liggen.

Geef jezelf echt de tijd om te wennen aan het thuiswerken. Probeer uit te vinden wat goed voor jou werkt. Wanneer ben jij het meest productief en hoe concentreer jij je het best? Laat me dit vooral weten, ik ben erg benieuwd!


Op weg naar succes

Wil jij succesvol worden, maar weet je niet hoe? Kijk jij naar andere mensen en denk je: “Had ik maar wat zij hebben. Wist ik maar wat zij weten. Deed ik maar wat zij doen.” Check dan het briljante e-book hieronder! Lees hoe jij dankzij betere keuzes sneller resultaat boekt. Natuurlijk is succes niet alles in het leven. Het gaat erom dat je gelukkig bent. En ook dit aspect word niet overgeslagen in dit boek. Gun jezelf een extra duwtje in de rug voor nu slechts 17 euro! In de link hieronder vind je de bijbehorende kortingspagina.

E-book: Sleutels van geluk en succes

– 100% verantwoordelijk voor je eigen geluk
– Ontdekken hoe je overtuigingen je blokkeren – tot nu toe
– Succesvolle relaties ontwikkelen
– Genieten van je succes en je leven
Gratis: E-book ‘Inzicht in je kracht’

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *