/ / Hoeveel uur werken per week is het beste volgens experts?

Hoeveel uur werken per week is het beste volgens experts?

Hoeveel uur per week werken is nu het beste? Is dat de 40 uur, wat nu eigenlijk de norm is? Of hebben we het dan over 16 uur in de week zodat je meer tijd hebt voor je gezin? Het zijn grote verschillen, maar wat is nu het beste voor jouw productiviteit en geluk?

Je wilt natuurlijk genoeg geld verdienen om een goed leven te kunnen leiden, maar je wilt ook genoeg tijd over houden om leuke dingen te kunnen doen. Ook wil je niet te veel werken, waardoor je een mogelijke burn-out krijgt.

Vanaf welk punt ben je minder productief?

Uit onderzoek van Stanford University is gebleken dat na 55 uur werken je alleen maar minder presteert. Je bent dan alleen maar bezig met het verbeteren van je eigen werken. Ook blijkt dat mensen die veel overwerken vaker ziek zijn. Iets wat zowel jij als je baas natuurlijk willen voorkomen.

Het ligt er ook enorm aan hoeveel stress je ervaart bij jouw werk en hoe gelukkig je bent buiten het werk. Wanneer je weinig stress ervaart op het werk en daarbuiten gelukkig bent kun je meer uren maken, dan iemand die veel stress ervaart op het werk en daarbuiten ongelukkig is.

Hoeveel uur werken is het beste?

Volgens geluksexpert Dan Buettner is 30 á 35 uur per week werken het meest ideaal. Hij keek naar verschillende onderzoeken waar in totaal 20 miljoen mensen aan meededen.

Bij Microsoft in Japan bleek dat 40 procent van de werknemers productiever waren wanneer ze 32 uur in de week werkten. Bij het servicecenter van Toyota in Zweden zag men dat hun werknemers veel productiever, gezonder en blijer waren wanneer zij 6 uur per dag werkten. Toyota was hier zelfs zo blij mee dat ze besloten om hun werknemers fulltime uit te betalen na zo’n soortgelijk experiment.

Wanneer we het over vakantie hebben is 6 weken per jaar het optimale, aldus Dan Buettner. Als dit bij jouw werk niet mogelijk is, zorg er dan voor dat je jouw vakantiedagen op maakt. Een andere optie is om met jouw leidinggevende om tafel te gaan en te onderhandelen over jouw vakantiedagen. Misschien laat je zelfs zien dat onderzoek uitwees dat 6 weken vakantie per jaar het optimale is!

Wat werkt voor jou?

Kijk eens goed in jouw week. Hoelang kan je werken? Hoelang wil je werken? En wat wil je minimaal verdienen? Maar wees realistisch, wanneer je een te hoge werkdruk hebt om je werk in 30 uur af te krijgen, zal je veel meer stress oplopen. En deze stress zorgt er niet voor dat je gelukkig wordt. Maar zorg er ook niet voor dat je te weinig werkt, waardoor je geldzorgen krijgt. Geldzorgen leiden namelijk ook tot stress, wat je weer niet productief maakt.

Leer dus goed naar jezelf te luisteren. Het een werkt namelijk niet voor de ander. Wanneer iemand 40 uur per week werkt zonder stress, betekent dat nog niet dat dit voor jou ook het geval is. Iedereen zijn leven ziet er anders uit en heeft dus andere grenzen. Leer jouw grenzen kennen en kies het juiste balans voor jou!

Op weg naar succes

Wil jij succesvol worden, maar weet je niet hoe? Kijk jij naar andere mensen en denk je: “Had ik maar wat zij hebben. Wist ik maar wat zij weten. Deed ik maar wat zij doen.” Check dan het briljante e-book hieronder! Lees hoe jij dankzij betere keuzes sneller resultaat boekt. Natuurlijk is succes niet alles in het leven. Het gaat erom dat je gelukkig bent. En ook dit aspect word niet overgeslagen in dit boek. Gun jezelf een extra duwtje in de rug voor nu slechts 17 euro! In de link hieronder vind je de bijbehorende kortingspagina.

E-book: Sleutels van geluk en succes

– 100% verantwoordelijk voor je eigen geluk
– Ontdekken hoe je overtuigingen je blokkeren – tot nu toe
– Succesvolle relaties ontwikkelen
– Genieten van je succes en je leven
Gratis: E-book ‘Inzicht in je kracht’

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *