/ / Waarom minimalisme de moeite waard is!

Waarom minimalisme de moeite waard is!

Misschien wil jij beginnen met minimalisme of heeft minimalisme jouw interesse gewekt! Men denkt dat minimalisme met name gaat over het weg doen van spullen in jouw huis om meer ruimte te hebben en om je fijner te voelen. En ja, dit is zeker een onderdeel van minimalisme, maar voor velen is het meer dan dat.


Maar wat doe je dan precies? Wat voor stappen moet ik zetten en wat krijg ik ervoor terug? In dit bericht ga ik je meer info geven over minimalisme en geef ik je antwoord op de vorige vragen!

Wat houdt minimalisme in?

Veel mensen denken dat minimalisme draait om het hebben van zo min mogelijk spullen. Hoe minder spullen je hebt, hoe gelukkiger je bent. En dat is niet het geval. Het gaat er met name om dat je de focus legt op hetgeen wat jij essentieel vind. Alles wat jij niet essentieel vind haal je uit jouw leven. Dit geldt niet alleen voor spullen, maar denk ook aan de mensen om je heen, de handelingen die je doet en de keuzes die je maakt. Wanneer je mensen uit jou leven haalt die jij niet als essentieel ervaart, stop je er waarschijnlijk te veel energie in. Wanneer je deze mensen los laat heb je meer energie voor jezelf.

In het kort: alles wat onnodig veel energie van jou vraagt, haal je weg. Zo kan je die energie besteden aan de belangrijke dingen in jouw leven. Hierdoor zal je een stuk bewuster keuzes gaan maken en meer energie hebben voor de juiste dingen in het leven. Je richt jouw leven in zoals jij wilt. Dit zorgt ervoor dat je een stuk gelukkiger in het leven staat.

Wil je meer weten over wat minimalisme inhoudt? Check dan dit bericht waarin ik je meer uitleg geef!

Deze stappen worden gezet

Minimalisme gaat niet vanzelf. Je zult bewustere keuzes moeten gaan maken. Je moet op zoek naar de dingen in jouw leven die onnodig energie van jouw vragen. En dit kan best confronterend zijn om in te gaan zien. Misschien steek jij wel heel veel tijd in vriendschappen, die jij niet echt als een vriendschap beschouwt. Misschien heb jij al sinds de middelbare school een probleem met het verzamelen van sneakers en liggen deze 99% van de tijd achter in de kast. Dat is zonde! Zonde van je tijd, geld en ruimte!

Ga voor jezelf eens na waar jij allemaal aan vast houd, zonder dat je het gebruikt of dat het jouw gelukkig maakt. Want dingen die jou gelukkig maken zijn zeker essentieel! Welke spullen staan in de weg, maar vind je zonde om weg te doen, omdat het je zoveel geld heeft gekost? Het is zonde om hieraan vast te blijven houden. Het geld ben je sowieso kwijt, maar door ze niet te dragen staan ze alleen maar in de weg en zorgen ze voor meer last dan geluk.

Het kan ook zo zijn dat jij veel tijd in bepaalde handelingen of werkzaamheden stopt die jou alleen maar ongelukkiger maken doordat ze er zijn. Wat is dat voor jou? Misschien heb je het gevoel dat je ‘vast’ zit op het werk en wil je een nieuwe carrière beginnen! Maak jezelf gelukkig en steek je tijd in de dingen die jou gelukkig maken! En nee, ik zeg niet: ‘stop maar met je baan en ga een wereldreis maken totdat je blut bent.’ Dit zorgt er alleen maar voor dat je op de korte termijn even geluk ervaart en dan is de pret weer afgelopen. Het doel is om het alledaagse leven makkelijker en leuker te maken!

Spullen in bezit

Ja, we gaan het toch even hebben over spullen die je bezit. Of naja, misschien is het wel andersom. Dat de spullen jou in bezit hebben. Want hoeveel vragen jouw spullen van je? Vaak zijn we veel tijd kwijt aan het schoonmaken, repareren, zoeken of verzekeren van spullen. We steken er veel tijd in, maar wanneer we er niet net zoveel energie uit halen als dat we erin steken staat het echt in de weg. Misschien is dit wel het geval bij jouw auto of kast vol met boeken. Het kan enorm in de weg staan of het kan veel geld kosten, zonder dat je het product regelmatig gebruikt.

Wat krijg je ervoor terug?

Wanneer jij hebt besloten dat jij minder energie gaat steken in de dingen die voor jou niet essentieel zijn, kan je die energie die je over houd steken in de dingen die wél belangrijk voor jou zijn. Zo ga je je meer focussen op de mooie dingen om jou heen, omdat al het overbodige niet meer in de weg staat!
Doordat jij meer focus kunt leggen op de mooie dingen in jouw leven zal je merken dat je veel positiever en gelukkiger in het leven staat. Je hebt geen last meer van de dingen die onnodig energie van jou vragen. Je steekt alleen nog energie in hetgeen wat jij belangrijk vind. Hierdoor is jouw leven meer in balans. Je krijgt terug wat je erin steekt en je kunt alles een stuk beter overzien.

Ga met minimalisme aan de slag!

In dit bericht heb je kunnen lezen dat minimalisme vele voordelen heeft. Het is een mindset die jou kan helpen om minder spullen in je leven te brengen. Ook kan het je helpen om juist van die spullen af te komen en om in te zien dat bedrijven op zoek zijn naar jouw geld.

Voor veel mensen is het ook een proces dat ervoor zorgt dat je bewuster in het leven staat, minder afleiding hebt van de spullen om je heen. Zo kun je je op belangrijkere dingen in het leven richten, zoals je familie en vrienden. Zij hebben namelijk niks aan jou als jij steeds bezig bent met nieuwe spullen in huis halen en op zoek bent naar de beste producten met de beste deals.

Ga eens aan de slag met het minimalisme! Dit kan jou helpen om bewuster en gelukkiger in het leven te staan. Probeer deze cursus, het helpt je enorm goed om de eerste stappen te maken. Niet goed = geld terug. Dus het is zeker het proberen waard!

Wil je meer te weten komen over de cursus? Klik dan op de link hier beneden om naar mijn review over de cursus te gaan. Hier lees je meer over de ins en outs van de cursus en kun je kijken of het iets voor je is. Daarnaast kun je daar ook de link vinden naar de kortingspagina!

E-cursus: Minimalisme

4 modules
Meer ruimte en vrijheid in je leven
Een bewuster leven leiden
Ruim je leven op en creëer meer tijd, ruimte en vrijheid voor je dromen en doelen in 7 weken.
Gratis Bonusmodule: minimalisme voor het gezin

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *