/ / De negatieve spiraal doorbreken en vervangen met positiviteit

De negatieve spiraal doorbreken en vervangen met positiviteit

Iedereen kent het wel; een hoop negatieve gedachtes waar je maar niet vanaf komt. Deze stroom aan negatieve gedachtes komen onaangekondigd jouw dag verpesten. En het is erg lastig om deze gedachtes te negeren en door te gaan met jouw dag. We hebben namelijk vaak de neiging om deze gedachtes erg serieus te nemen. Je stelt je er een hoop vragen bij en je wilt deze oplossen. En voor je het weet zit je in een negatieve spiraal die je maar niet kunt doorbreken.

Maar hoe zorg je ervoor dat je deze gedachtes laat stoppen? In dit bericht geef ik je 5 concrete tips waarmee je aan de slag kunt gaan. Maar vergeet niet dat er een groot verschil is tussen het willen en er ook echt wat aan doen!

Omring jezelf met positieve mensen

Wie zijn de mensen in jouw leven? En hoe staan zij in het leven? Zijn zij positief ingesteld of zien zij in alles het slechte? Negativiteit is erg aanstekelijk. Zeker wanneer het mensen zijn die dicht bij je staan. Door deze constante invloed van anderen brengt jou dat ook naar beneden en ben je eerder geneigd om deze gedachtes ook zelf te ontwikkelen.

Wanneer je jezelf omringd door mensen die positief in het leven staan krijg je precies het tegenovergestelde effect. Het is dan een stuk fijner om bij deze mensen in de buurt te zijn. Je zult deze gedachtes automatisch overnemen. Je kent vast wel iemand die de kamer oplicht als hij/zij binnenkomt. Deze mensen zijn ontzettend waardevol, omdat zij anderen vanzelf optillen. Houd deze mensen in je leven! Spreek wat vaker met ze af en je zult merken dat jij ook deze mindset kunt krijgen!

Het kan zo zijn dat je op dit moment in jouw leven geen mensen om je heen hebt die positief ingesteld zijn. Bekijk dan deze site eens! Hier leer je een hoop nieuwe mensen kennen. Er worden verschillende activiteiten ondernomen. Denk dan aan een wandeling of aan online spelletjes avond. Maar ga dingen ondernemen waar je nieuwe mensen leert kennen.

Focus op hetgeen wat je hebt, niet op wat je niet hebt

De gedachtes waar je in blijft hangen zullen sterker en sterker worden. Deze gedachtes vertellen je vaak hoe belangrijk het is om dat ene ding te bereiken en dat je zonder niks waard bent. Maar kijk eens om je heen. Wat heb je allemaal al bereikt? Dit is jou niet zomaar aan komen waaien, je hebt hier hard voor gewerkt en je mag daar erg trots op zijn!

En ondanks alles wat je hebt bereikt gaan jouw gedachtes aan je trekken als een klein kind. Wanneer een kind een snoepje in de supermarkt graag wilt hebben en je laat dit niet toe, gaat het kind alleen maar harder schreeuwen. Het is erg lastig om dit dan te negeren. Maar wanneer je toegeeft wil het kind de volgende keer weer een snoepje en die keer daarna weer. Dit is ook hoe jouw gedachtes zijn, ze blijven aandacht vragen net zo lang totdat ze hun zin krijgen. Het wordt alleen maar lastiger om deze te stoppen elke keer dat je toegeeft aan deze gedachtes.

Vertel je gedachtes dat je al een hele hoop hebt en dat je absoluut geen mislukkeling bent wanneer je iets niet hebt. Je bent namelijk niet de enige die hier last van heeft. Ook mensen waarvan jij denkt dat ze alles hebben lopen hier tegenaan. Als je gelooft wat jouw gedachtes jou vertellen dan zal je nooit tevreden zijn. Omdat je alleen maar focust op de dingen die er ontbreken in plaats van dat je geniet van alles wat je hebt.

Doe meer dingen die je leuk vind

Een negatieve spiraal kan je het gevoel geven alsof je in de automatische piloot zit. Je wordt overspoeld met een lading negativiteit en je kunt ze nooit tevreden houden. Een automatische piloot is iets wat je dan ontwikkelt als een soort bescherming. Kijk eens naar je leven en waar je jezelf tekort schiet. Bedenk een activiteit waardoor jij je tot leven voelt komen. Vind je het geweldig om naar een concert te gaan of om een gigantische taart te bakken? Ga dan aan de slag! Bestel tickets voor een concert of haal ingrediënten voor jouw taart in de winkel! Misschien denk je bij jezelf: “Ik heb hier toch helemaal geen tijd voor!?” Maak dan tijd!

Iedereen heeft het druk en er is altijd wel een excuus. Maar het zijn de mensen die het genieten van het leven een prioriteit maken, die positief in het leven staan. Het gaat erom dat je actief bezig bent met het creëren van een leven waar je van houdt. Als je naar je leven kijkt en je voelt geen vreugde is het tijd om er wat vreugde in te stoppen! Geef jezelf een zalig leven, want dat verdien je!

Vergelijk jezelf niet met anderen

Stel je voor, je hebt een 8 gehaald voor jouw toets! Je bent enorm trots en blij met dit cijfer. Maar dan kijk je om je heen en je hoort dat het grootste deel van de klas een 10 heeft gehaald. Ineens heb je het gevoel alsof je het niet goed hebt gedaan, ondanks dat je een 8 hebt gehaald.
Deze situatie is een goed voorbeeld van wat jouw gedachtes met je doen. Door jezelf met anderen te vergelijken brengt dit al het geluk dat je hebt naar beneden.

Door deze negatieve spiraal te doorbreken moet je beseffen hoe uniek jij bent. Het enige wat ertoe doet is dat jij plezier hebt en tevreden bent over wat je creëert. Wat zou er gebeuren als iedereen zich met anderen zou vergelijken? Wat als de band Queen zich zou vergelijken met Beethoven? Als Queen zou denken dat zij ook maar klassieke muziek zouden moeten maken? Dan zouden ze nooit zo succesvol zijn geworden. Doe dit zelf ook niet. Doe waar jij gelukkig van wordt en trek je eigen plan! Jij bent meer dan genoeg, onthoud dat!

Vind je het lastig om respect op te bouwen voor jezelf om in te zien hoe tof jij bent? Bekijk dan eens dit bericht waarin ik je laat zien hoe je meer respect kunt krijgen voor jezelf!

Relativeer de negatieve gedachtes

De gedachtes die jouw aandacht willen zijn vaak erg extreem. Ze zeggen bijvoorbeeld dat je enorm dik bent en dat dat komt omdat je vanmiddag niet bent gaan sporten. Dit is totaal niet logisch! Of ze komen met een scenario die gaat gebeuren waarin alles fout gaat, omdat jij die middag iets over het hoofd hebt gezien. Als je hier rustig over na denkt is dit enorm overdreven en is de kans dat zoiets gaat gebeuren enorm klein! Maar jouw gedachtes blijven olie op het vuur gooien. Dit moet je zien te stoppen. Het is namelijk lastig om deze gedachtes helemaal te laten verdwijnen. Het vuurtje is er helaas, maar die olie moet niet op het vuur komen.

Het beste is dan om de gedachtes te relativeren. Probeer de gedachtes luchtig te houden. Besef dat de gedachtes die je hebt niet de waarheid zijn. En onthoud dat je problemen kunt hebben en toch positief kunt zijn. Het is allemaal niet zo zwart/wit als dat je denkt.

Zorgen voor meer zelfvertrouwen

Wil jij aan de slag met je zelfrespect en wil je vaker aangeven wat je nodig hebt? Leer om jezelf te accepteren. Zorg voor het blijvende zelfvertrouwen. Geloof in je eigen kunnen! Wanneer je weet wat je waard bent krijg je een enorme boost in je zelfvertrouwen en zal je een positievere blik op het leven hebben.

Hoe zou het voelen om niet meer afhankelijk te zijn van anderen en voor jezelf op te komen? Om niet meer alles perfect te willen doen of bang te zijn dat je fouten maakt? Misschien lukt het je niet echt te geloven in jezelf omdat je diep van binnen het gevoel hebt niet goed genoeg te zijn. Menselijk, maar niet nodig!
Je zelfvertrouwen heeft een enorme invloed op bijna elk gebied in je leven: je eigen ontwikkeling, je geluk, je relaties, je carrière en je gezondheid. Zelfvertrouwen is de basis!

Nu tijdelijk met 3 GRATIS bonus e-books!
1: Inzicht in je eigen kracht (t.w.v. €25)
2: Je bent prima zoals je bent (t.w.v. €25)
3. Volg je eigen weg (t.w.v. €25)

Je krijgt een 30-dagen geld terug garantie voor deze aanbieding. Op deze manier loop je geen risico!

E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen

Blijvend gevoel van zekerheid
Meer respect voor jezelf
Blijvend zelfvertrouwen
Geloof in eigen kunnen
Al meer dan 15.000 mensen gingen je voor met succes!
Gegeven door een professionele coach

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *