/ / Project 333 – Wat is het en waarom zou je dit toepassen?

Project 333 – Wat is het en waarom zou je dit toepassen?

Misschien herken je het wel, een kast vol kleding, maar niet weten wat je aan moet doen die dag. Waarschijnlijk droom je dan van een kast met alleen maar items waar je blij van wordt. Een kledingkast met kledingstukken die je allemaal draagt. Kleding die je in de winkel zag hangen en wist dat dat jouw favoriete item zou worden.

Minimalisme in de kledingkast houd niet in dat je geen leuke accessoires kan hebben en geen ruimte meer hebt voor afwisseling. Maar wat zijn de voordelen van een minimale garderobe en hoe kun je dit toepassen? Een voorbeeld daarvan is project 333. Wil jij weten wat dat inhoud en hoe jij hiermee kunt beginnen? Lees dan snel verder!

Wat is project 333?

Project 333 is als het ware een uitdaging die je aangaat met jezelf. Je wilt deze uitdaging aangaan, omdat je een bepaald doel voor ogen hebt. Dat doel kan per persoon verschillen. Hier lees je een aantal voordelen die je kunt halen uit het project.
Voor deze challenge kies je 33 items uit je kledingkast die je de aankomende 3 maanden gaat dragen. Dan hebben we het qua items over shirts, truien, jassen, schoenen en accessoires. Die 3 maanden zijn een bepaald seizoen. Zo draag je in de winter vaak weinig shirts en trek je een andere jas aan als je naar buiten gaat.

Het project is een initiatief van de Amerikaanse Courtnet Carver. Ze was altijd druk en had altijd wel iets nieuws op het oog wat ze zou willen hebben. Maar tegelijkertijd voelde ze zich ontevreden en had veel schulden gemaakt. Toen ze de diagnose MS kreeg, zag Courtney wat er echt belangrijk was in haar leven: liefde & gezondheid. Het paste haar leven aan en ging minimaliseren. Ze begon met haar persoonlijke experiment Project 333. Het werd een belangrijk onderdeel in haar leven. Het verlangen naar grotere kasten en meer spullen maakte plaats voor een gelukkiger leven.

De regels:

  • Je kunt elk moment beginnen. Geen redenen om uit te stellen dus. Vanaf de startdatum duurt de uitdaging 3 maanden.
  • Kies 33 items uit je kast voor deze 3 maanden. Dat is inclusief kleding, accessoires, sieraden, jassen en schoenen.
  • Niet alles telt mee. Denk aan een trouwring of een sieraad van grote betekenis die je elke dag draagt. Hetzelfde geldt voor ondergoed, sokken, pyjama’s en sportkleding.
  • Al je overige kleding stop je weg, je kan het in dozen stoppen en weg leggen op zolder.
  • Let op: dit is niet een project om jezelf te straffen. Het is een uitdaging om jouw grenzen te verleggen en om jouw doel te behalen. Kies kleding waarin je kan leven, werken en uitgaan.
  • Zorg dat jouw kleding in goede staat is. En wees er zuinig op.

Handige tips als je wilt beginnen:

Neem de tijd
Binnen een half uur krijg je het niet voor elkaar om je hele kledingkast uit te pluizen en om goede beslissingen te maken over wat je wel en niet gaat dragen. Neem voor jezelf een volledige middag om items uit te kiezen. Ga het niet zitten haasten. Doe het op jouw eigen tempo. Het is tenslotte een uitdaging die je voor jezelf aangaat, niet voor een ander.

De basics
Zorg ervoor dat je kleding hebt die je met elkaar kunt combineren. Zo gaat je kleding ook een stuk langer mee. Niet elk seizoen hoeft zijn eigen kleurenpatroon te hebben, terwijl we dat wel vaak zien in de modebladen en winkels in de stad. Maar mocht je toch gaan shoppen voor iets nieuws is het alsnog handig om basics in je kast te hebben hangen. Omdat je weet wat je in je kast hebt hangen is het makkelijker om iets nieuws uit te zoeken wat bij de rest past.

Het weer
Project 333 herhaal je per 3 maanden. Je richt steeds een nieuwe garderobe samen per seizoen. Dus denk goed na over de kledingstukken die je dat seizoen nodig hebt. Zeker in Nederland is het weer erg onvoorspelbaar. Let er daarom goed op wat voor items je kiest in dat seizoen. Zo is het in de winter wel erg fijn als je een T-shirt hebt, ookal denk je bij de winter vooral aan dikke truien.

Speciale gelegenheden
Denk na over welke feesten en speciale gelegenheden die je die komende 3 maanden hebt. De meeste minimalisten hebben 1 feestelijke outfit. Bijvoorbeeld een pak of een mooie jurk. Zorg er dan voor dat die outfit helemaal goed voelt. Het moet niet zo zijn dat je het aantrekt en je je niet feestelijk voelt. Terwijl dat wel een groot doel is voor dit project.

Wees niet zo streng voor jezelf
Het doel van dit project is persoonlijk. En de meesten halen dat doel niet in een stijgende lijn. Het gaat om het proces. Stel dat je 33 items echt te weinig vind voor jou op dit moment, maak er dan bijv. 40 van. Of begin met 33 items voor 1 maand en bekijk hoe je dat kunt uitrekken. Dat je 33 items hebt voor 2 maanden en later voor 3 maanden. Wanneer je te streng bent voor jezelf houd je het niet lang vol. En het zou zonde zijn als je het niet een kans geeft.

Verder aan de slag met minimalisme in jouw leven

In dit bericht heb je kunnen lezen dat minimalisme vele voordelen heeft. Het is een mindset die jou kan helpen om minder spullen in je leven te brengen. Ook kan het je helpen om juist van die spullen af te komen en om in te zien dat bedrijven op zoek zijn naar jouw geld.

Voor veel mensen is het ook een proces dat ervoor zorgt dat je bewuster in het leven staat, minder afleiding hebt van de spullen om je heen. Zo kun je je op belangrijkere dingen in het leven richten, zoals je familie en vrienden. Zij hebben namelijk niks aan jou als jij steeds bezig bent met nieuwe spullen in huis halen en op zoek bent naar de beste producten met de beste deals.

Ga eens aan de slag met het minimalisme! Dit kan jou helpen om bewuster en gelukkiger in het leven te staan. Probeer deze cursus, het helpt je enorm goed om de eerste stappen te maken. Niet goed = geld terug. Dus het is zeker het proberen waard!

In dit bericht heb je ook kunnen lezen hoe je om kunt gaan met minimalisme in het gezin. Deze e-cursus heeft hier een speciale bonus module voor! Deze begeleid je stap voor stap naar jouw doel: een rustiger en gelukkiger leven met jouw gezin!

Wil je meer te weten komen over de cursus? Klik dan op de link hier beneden om naar mijn review over de cursus te gaan. Hier lees je meer over de ins en outs van de cursus en kun je kijken of het iets voor je is.

E-cursus: Minimalisme

4 modules
Meer ruimte en vrijheid in je leven
Een bewuster leven leiden
Ruim je leven op en creëer meer tijd, ruimte en vrijheid voor je dromen en doelen in 7 weken.
Gratis Bonusmodule: minimalisme voor het gezin

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *