/ / Review: Cursus Mindfulness – Happy with Yoga

Review: Cursus Mindfulness – Happy with Yoga

Op deze website verwijs ik regelmatig naar de cursus mindfulness van Happy with Yoga. Maar wat is de inhoud van de cursus? En is het wel mijn geld waard? In dit bericht vertel ik alles over de cursus: Mindfulness van Happy with Yoga.

Aan het einde van dit review weet jij of het ook jouw geld waard is! Mocht je nog vragen hebben over dit product, stel deze dan vooral in de reacties, dan kan ik jou vraag beantwoorden.

Wat krijg je?

– Introductievideo: Een video van Rolf, die aan jou uitlegt hoe je gemakkelijk door de cursus heen kunt lopen.
– Week 1 t/m 8 met daarin verschillende oefeningen en een week overzicht.
– Bonus: Mindfulness op het werk

De introductievideo:
De introductievideo is erg duidelijk. Je weet hoe je aan de slag kunt gaan. Ook is deze video ingesproken door Rolf, de maker van deze cursus. Hij geeft in de video aan dat je voor vragen altijd een bericht kunt sturen met daarin de vragen die je hebt. Ik weet zelf uit ervaring dat de reactie erg snel en vriendelijk is. Maar daar later meer over!

De verschillende weken:
De cursus is bedoeld om in 8 weken aan de slag te gaan. Daarom is de cursus ook opgebouwd per week. Bij elke week krijg je een weekoverzicht met daarin de week voor je uitgelegd. Dit is een PDF document die je online kunt bekijken, maar je kunt hem ook downloaden, zodat je het altijd bij de hand hebt.
Dit weekoverzicht is opgebouwd per dag. Elke dag bestaat uit een stuk uitleg met daarbij 1 of meerdere opdrachten. Denk daarbij aan een lichamelijke opdracht, mentale opdracht of een opdracht die je gedurende dag uit kunt voeren. Het zijn erg effectieve opdrachten. Ook wordt het aan je duidelijk gemaakt waarom deze opdracht zinvol is. Zo ben je bewuster van de opdrachten die je maakt en dat je dit voor jezelf doet en niet voor een ander.

De bonus: Mindfulness op het werk
De bonusmodule bestaat uit een PDF bestand met daarin verschillende stappen. Deze stappen bestaan uit uitleg en opdrachten. Net zoals bij de verschillende weken. Dit is een duidelijke en effectieve uitleg. Met deze opdrachten kan je aan de slag met mindfulness op het werk. Niet alleen tijdens het werken, maar ook in de pauzes en daarbuiten.

Hoe werkt het?

Via de website van Happy with Yoga kun je je aanmelden. Wanneer je daar aanmeldt en door de betaling heen bent kun je via de website aan de slag. Je kunt je cursussen bekijken en meteen aan de slag.
Je krijgt een overzicht met alle modules en wanneer je hiermee begint kun je door de cursus bladeren. Er wordt wel aangeraden om op de aangegeven volgorde door de cursus heen te gaan. Op deze manier loop je alles door en ook in de volgorde waar je het meest aan zult hebben.

De makers

Rolf is de maker van deze cursus. Hij is tevens samen met Melanie – de maker van de site – Happy with Yoga – waar de cursus op te verkrijgen is. Rolf is naast mindfulness docent ook een yoga instructeur. Zijn leven staat daar ook in het teken van. Hij reis met Melanie de wereld rond om yogalessen en events te organiseren en te geven. Aangezien zijn leven voor een groot deel bestaat uit mindfulness weet hij ook waar jij allemaal tegenaan kan lopen. Hij weet je daar goed doorheen te helpen.

Wat vind ik ervan?

Zelf ben ik heel erg enthousiast over de cursus! Je wordt erg goed begeleid door Rolf. Je krijgt alle informatie over mindfulness die je nodig hebt en je krijgt een hele hoop opdrachten die je dagelijks kunt uitvoeren. Het is geen cursus die je binnen een dag afrond en dan naast je neer legt. Het is een cursus waar je dagelijks mee aan de slag kunt gaan en die maar liefst 8 weken duurt! Alleen op die manier kun je alle aspecten van mindfulness onder de knie krijgen en jezelf steeds verbeteren.

Verder is de cursus erg eenvoudig in gebruik en kun je steeds even terug kijken. Je bent ook niet verplicht om er elke dag mee bezig te zijn. Het wordt natuurlijk wel aangeraden om dit te doen en om na week 8 terug te kijken op de weg die je hebt afgelegd.
Dankzij de kwaliteit van de cursus ben ik overtuigd dat de gebruikers van deze cursus een stuk gelukkiger en makkelijker door het leven gaan.

Wat vinden anderen ervan?

Op verschillende sites ben ik op zoek gegaan naar de reacties van anderen op de cursus. Deze zijn net als ik erg positief over de cursus.
Men is lichamelijk en mentaal erg opgekapt. Ook zijn ze anders in het leven gaan staan. Men geniet meer, is relaxter, gaat niet meer op automatische piloot en ziet de mooie dingen in het leven. Dit zijn echt enorme voordelen!

Ook andere gebruikers raden je de cursus aan. Het helpt men om het stressniveau naar beneden te halen en om de spanning niet toe te laten. Verder geeft men aan dat ze bewustwording hebben gekregen, je bent ten slotte verantwoordelijk voor je eigen gedachten en gedrag. Mindfulness helpt hen hierbij en kan jou ook helpen!

Ik ga minder snel op de automatische piloot. Ook kan ik meer genieten van de kleine dingetjes zoals een perfecte avocado, een glimlach van iemand die je hebt geholpen, een mooi stuk klassieke muziek of een glas water.

Rick

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn eenmalig €47,-. De waarde van de cursus is echter €188,-!

– Gedurende 8 weken elke dag een email met uitleg en oefeningen – waarde: €87
– Mindfulness video’s – waarde: €27
– Mindfulness audio bestanden – waarde: €47
– Praktische tips om een gewoonte te maken van mindfulness
– Bonus, Mindfulness op het werk – waarde: €27

Mocht je niet tevreden zijn over de cursus dan kun je contact opnemen met Happy with Yoga. Er geldt namelijk een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Mocht je er niet tevreden over zijn kun je hier contact met ze opnemen.

Eindoordeel

Prijs

De kosten van de prijs vallen me echt reuze mee! Je krijgt er namelijk een hele hoop voor terug. Voor €188,- zou ik het zelf niet doen, maar €47,- vind ik echt meevallen. Voor deze prijs zou je een keer uit eten kunnen, maar dan is het meteen weg. Geef jezelf een keer iets waar je voor de rest van je leven waarde uit kan halen.

Materiaal

Het materiaal wat je aangeboden krijgt is veelzijdig. Alles over mindfulness wordt uitgelegd. Je krijgt ontzettend veel: audiobestanden, video’s en genoeg opdrachten om voor 8 weken elke dag aan de slag te gaan. Ook zitten bij de verschillende weken PDF bestanden die je kunt downloaden en steeds opnieuw kunt bekijken. Verder zitten er video’s bij met uitleg, waarin je wordt begeleid.
Bij de opdrachten die je worden aangeboden, zitten ook waar nodig werkbladen en audiobestanden, waardoor je al het benodigd materiaal erbij krijgt. Op deze manier kun je meteen aan de slag en kan jij je doel gemakkelijk bereiken!

Gebruiksvriendelijkheid

Doordat je via de website van Happy with Yoga aan de slag kunt gaan is het makkelijk in gebruik. Je logt in en je ziet meteen welke cursussen je hebt gekocht. Wanneer je erop klikt kun je meteen aan de slag. Ook wanneer je halverwege bent gestopt, kun je later gewoon verder waar je gebleven was. Verder blijft de cursus altijd open staan voor jou. Zo is er geen tijdslimiet waarin je de cursus afgerond moet hebben.

Waardevol

De cursus heeft voor veel gebruikers waarde gehad. Men heeft een lager stressniveau en is bewuster aan het leven. Ik sta daarom zelf heel erg achter de cursus, omdat het écht mensen helpt om gelukkiger te worden. Het is niet zomaar iets om even doorheen te gaan, je bent jezelf door de cursus heen aan het ontwikkelen. Ook haal je er een hele hoop uit de uitgebreide lessen met opdrachten. Het is een cursus die mensen voor de rest van hun leven iets meegeeft.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van deze cursus is goed. Ik ken weinig cursussen die ik volledig vertrouw. De site Happy with Yoga biedt een hoop cursussen aan die betrouwbaar zijn. Dit merk ik aan de contacten die worden gelegd. Wanneer je tegen iets aanloopt, kun je ze een bericht sturen en vaak reageren ze dezelfde dag nog. Zo weet je dat je echt geholpen wordt door de cursus heen.
Verder krijg je ook wat er vertelt wordt. Ze liegen er niet om, hierdoor wekt het vertrouwen met de gebruikers.

E-cursus Mindfulness

8-weekse cursus
Audiobestanden, video’s en dagelijkse e-mails
Dagelijkse stappenplan
Leer je gedachten beschouwen als je beste vriend
Gratis bonusmodule: Mindfulness op het werk

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *