/ / Review: Cursus Minimalisme – Happy with Yoga

Review: Cursus Minimalisme – Happy with Yoga

Op deze site verwijs ik vaak naar de cursus minimalisme ven Happy with Yoga. Maar wat krijg je eigenlijk wanneer je deze cursus besteld? Is het wel je geld waard? En wat leer je van deze cursus? Daarom heb ik besloten om een review te schrijven over deze cursus.

Aan het einde van dit review weet jij of het ook jouw geld waard is! Mocht je nog vragen hebben over dit product, stel deze dan vooral in de reacties, dan kan ik jou vraag beantwoorden.

Wat krijg je?

Introductie: Instructievideo voor hoe je de cursus aan pakt. Een video: Hoe ik minimalist werd en wat het mij gebracht heeft + Cursushandleiding.
Module 1: Ontspullen
Module 2: Consuminderen
Module 3: Versimpelen
Module 4: Bewustwording
Bonusmodule: Minimaliseren met je gezin
Bonus interview

De cursushandleiding:
De cursushandleiding is heel erg compact, er staan geen overbodige dingen in. Verder leest het erg gemakkelijk door en wordt de tekst verduidelijkt door afbeeldingen. Dit is tevens ook een soort basisboek van de cursus.

De video:
In de video vertelt Sven over hoe hij minimalist werd en wat het hem bracht. Dit is een erg persoonlijke video, het voelt echt alsof hij met jou in gesprek is. Dit is erg prettig, op die manier doorloop je de cursus samen met hem i.p.v. alleen.
Het verhaal begint nogal extreem over dat al je spullen in een rugzak moeten passen. Hij vertelt daarna al snel dat dit niet het doel is van het minimalisme, maar dat het gaat over het nut hebben van je bezittingen.

De modules:
Bij elke module is er een introductie die kort uitlegt waar de module over gaat en wat het doel daarvan is. Op die manier weet je waar je je op moet richten.
De modules zelf zijn heel erg breed, dat vind ik super omdat je daarmee ook de ‘bijzaken’ aankaart. Bij elke module zit een PDF bestand met daarin de uitleg en opdrachten die je zelf kunt uitvoeren om dichter bij je doel te komen. Ook krijg je bij elke module de handvatten die je nodig hebt om die opdrachten uit te voeren. Is er een opdracht die gaat over mindfulness meditatie, dan krijg je ook een audiobestand met daarbij de oefening.

De bonusmodule: minimaliseren met je gezin. Deze module vind ik een goede toevoeging, omdat je vaak niet de enige bent die gaat over wat je allemaal in huis haalt en wat je weg doet. Dit lijkt me erg waardevol, het is iets waar je niet meteen aan denkt, maar wel iets waar je rekening mee moet houden.

Het bonus interview: Interview met Rolf en Sven. Dit is een interview die Rolf (de eigenaar van Happy with Yoga) houdt met Sven. Hij stelt hem vragen over zijn kijk op minimalisme en hoe zijn levensstijl eruit ziet.

Hoe werkt het?

Via de website van Happy with Yoga kun je je aanmelden. Wanneer je daar aanmeldt en door de betaling heen bent kun je via de website aan de slag. Je kunt je cursussen bekijken en meteen aan de slag.
Je krijgt een overzicht met alle modules en wanneer je hiermee begint kun je door de cursus bladeren. Er wordt wel aangeraden om op de aangegeven volgorde door de cursus heen te gaan. Op deze manier loop je alles door en ook in de volgorde waar je het meest aan zult hebben.

De makers

Sven is de maker van de cursus Minimalisme. Rolf en Melanie zijn de makers van Happy with Yoga, waar de cursus op wordt gegeven.
Sven leeft al jaren als minimalist en heeft er een hoop ervaring mee. Ook Sven is in zijn weg als minimalist tegen een aantal dingen aangelopen en hij deelt dit graag met jou en hoe je dit kunt oplossen. Verder weet Sven je goed te begeleiden in hoe jij als beginnend minimalist het beste jezelf kan ontwikkelen.

Wat vind ik ervan?

Ik vind het fijn dat er een instructievideo bij de cursus zit, zo word je goed begeleid. Het is heel erg simpel, je kunt de cursus stap voor stap doorlopen. Ook kun je zien hoeveel procent je van de cursus hebt doorlopen.
De modules zelf vind ik echt super! Het is uitgebreid, elke stap komt aan bod. Er zijn een hoop opdrachten die je helpen om bij je doel te komen. In totaal zijn er maar liefst 32 opdrachten die je uit kunt voeren.
Door de kwaliteit van de cursus ben ik overtuigd dat de gebruikers een stuk gelukkiger door het leven gaan.

Wat vinden anderen ervan?

Op andere sites ben ik op zoek gegaan naar de meningen van andere gebruikers van de cursus. Door deze cursus zijn veel gebruikers op zoek gegaan naar de rust in hun leven. Deze rust zorgt ervoor dat je een gelukkigere levensstijl opbouwt voor jezelf, maar ook voor de mensen met wie je samenwoont.

Verder zegt men dat hun huis een stuk opgeruimder is, wat voor die rust in hun leven zorgt. Ook hecht men meer waarde aan de bezittingen die men heeft. Wanneer men ervaart dat ze er niks aan hebben, gaat het ook echt weg.
Op deze manier laat de cursus zien dat het voor de gebruikers een hoop geluk met zich mee brengt en dat je door de cursus er bewust mee aan de slag gaat.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de cursus zijn €87,00. De waarde van de cursus is echter geschat voor €366,00! Dit is dus een super goede deal!
Verder kun je rekenen op een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Als dit het geval is neem dan even contact op met Happy with Yoga.

Eindoordeel

De prijs

De kosten van de cursus zijn erg goed! Persoonlijk vind ik €366,00 erg veel en zou ik dat niet snel betalen. Maar voor slechts €87,00 kost zou ik die kans grijpen. Dit komt voornamelijk door de prijs/kwaliteit verhouding. Wat je voor de prijs krijgt is reuze.

Materiaal

Het materiaal wat je aangeboden krijgt is veelzijdig. Alle punten van minimalisme worden aangetikt. Je krijgt ontzettend veel, zo is er een cursushandleiding, wat ik zie als een soort basisboek van de cursus. Ook zitten bij de verschillende modules PDF bestanden die je kunt downloaden en steeds opnieuw kunt bekijken. Verder zitten er video’s bij met uitleg en waarin je wordt begeleid.
Bij de opdrachten die je worden aangeboden, zitten ook waar nodig werkbladen en audiobestanden, waardoor je al het benodigd materiaal erbij krijgt.

Gebruiksvriendelijkheid

Doordat je via de website van Happy with Yoga aan de slag kunt gaan is het makkelijk in gebruik. Je logt in en je ziet meteen welke cursussen je hebt gekocht. Wanneer je erop klikt kun je meteen aan de slag. Ook wanneer je halverwege bent gestopt, kun je later gewoon verder waar je gebleven was. Verder blijft de cursus altijd open staan voor jou. Zo is er geen tijdslimiet waarin je de cursus afgerond moet hebben.

Waardevol

De cursus heeft voor veel gebruikers waarde gehad. Men krijgt een simpeler leven en vind daar hun rust in. Ik sta daarom zelf heel erg achter de cursus, omdat het écht mensen helpt om gelukkiger te worden. Het is niet zomaar iets om even doorheen te gaan, je bent jezelf door de cursus heen aan het ontwikkelen. Ook haal je er een hele hoop uit de lessen. Als de ene les niet bij jou past, haal je uit de andere waarschijnlijk wel heel veel tips!

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van deze cursus is goed. Ik ken weinig cursussen die ik volledig vertrouw. De site Happy with Yoga biedt een hoop cursussen aan die betrouwbaar zijn. Dit merk ik aan de contacten die worden gelegd. Wanneer je tegen iets aanloopt, kun je ze een bericht sturen en vaak reageren ze dezelfde dag nog. Zo weet je dat je echt geholpen wordt door de cursus heen.
Verder krijg je ook wat er vertelt wordt. Ze liegen er niet om, hierdoor wekt het vertrouwen met de gebruikers.

E-cursus: Minimalisme

4 modules
Meer ruimte en vrijheid in je leven
Een bewuster leven leiden
Ruim je leven op en creëer meer tijd, ruimte en vrijheid voor je dromen en doelen in 7 weken.
Gratis Bonusmodule: minimalisme voor het gezin

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *