/ / 5 tips voor betere Time Management tijdens jouw studie!

5 tips voor betere Time Management tijdens jouw studie!

Voor elke student is time management wel een puntje van aandacht. Of je het nu al goed beheerst of niet, je bent altijd op zoek naar verbeteringen. Misschien herken je het zelf wel; aan het begin van de periode heb je het rustig en heb je genoeg vrije tijd, terwijl het einde van de periode jouw agenda vol zit met schoolwerk. Wil jij dit leren te vermijden? Lees dan snel verder!

1. Stel prioriteiten

Wat is op dit moment het belangrijkste? Welk vak heeft nu jouw aandacht nodig? Het kan zo zijn dat het vak wat nu de meeste prioriteit heeft, niet jouw favoriete vak is. Leg deze dan niet weg! Doe deze als eerste. Zo kijk je niet steeds op tegen dat ene taakje, wanneer je deze meteen afvinkt kun je met een frisse blik door met de leukere vakken.

2. Maak een duidelijke planning

Een planning maken klinkt misschien erg makkelijk, maar toch is dit voor veel studenten een groot struikelblok. Een planning kan er namelijk heel verschillend uitzien. Je kunt jouw deadlines erin zetten en dat voldoende vinden, maar je kunt ook vanuit die deadlines per dag een planning maken met wat er die dag af moet zijn. Op deze manier kun je ook beter inzien wat op die dag jouw prioriteiten zijn!

Een belangrijke tip voor het maken van een planning voor jouw studie: maak een aparte planning per vak! Per vak krijg je namelijk een info sheet. Daarin staat vaak al wat je die periode gaat doen met daarbij de deadlines. Op die manier kun je voor jezelf een betere planning maken en behoud je voor jezelf het overzicht.

Wil jij weten hoe je school combineert met jouw baan? Check dan dit bericht!

3. Ontspanning

Studeren vraagt om inspanning. Goede inspanning houd je het langste vol wanneer je dit afwisselt met ontspanning. Zorg ervoor dat je minimaal per 2 uur studeren, 15 minuten pauze neemt. Jouw gedachtes mogen voor die 15 minuten niet meer bij het schoolwerk zijn. Ga dus even lekker naar buiten of doe iets waar je zin in hebt wat weinig mentale inspanning kost. Op die manier kan jouw lichaam zichzelf weer nieuwe energie geven, om weer met een goede start aan het werk te gaan!

4. Focusstand

Studeren is niet gemakkelijk en niet altijd even leuk. Het makkelijkste om dan te doen is; je telefoon pakken en eindeloos scrollen op sociale media. Wanneer we dit doen zakt de focus op jouw werk weg en is het lastig om jezelf weer te herpakken. Gelukkig er daar een oplossing voor: de focusstand.

Deze kun je selecteren op jouw mobiel of tablet, waardoor je bepaalde apps niet meer kunt gebruiken. Zelf zet ik dan alle sociale media uit en apps waarvan ik weet dat ik daar lang op kan blijven scrollen. Want op een gegeven moment is zelfs het nieuws lezen interessanter dan school. Dus ook die apps gaan uit. Je kunt je mobiel nog wel gebruiken, alleen de apps die jij hebt geselecteerd kun je niet meer openen.

5. Doe zoveel mogelijk op school

School en privé wil je het liefst zoveel mogelijk gescheiden houden. Het is namelijk ontzettend fijn wanneer je thuis komt en je kunt gewoon relaxen. Ga dus op school hard aan het werk en relax thuis. Een ander voordeel van het werken op school is dat er altijd wel docenten aanwezig zijn die je vragen kunt stellen. Je hoeft dan niet vanuit thuis een mail te sturen en te wachten op een reactie. En het is overigens helemaal geen slecht teken om docenten vragen te stellen. Docenten vinden dit juist fijn, omdat ze dan zien dat je goed met hun vak bezig bent. Wees dus niet bang en stap gewoon op ze af!

Aan de slag!

Iedereen heeft zijn eigen manier om zijn tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Je zult niet zo snel twee personen met dezelfde planning vinden, ookal volgen ze dezelfde vakken. De een heeft namelijk andere prioriteiten dan de ander. Waar liggen deze prioriteiten voor jou en hoe zorg jij ervoor dat jij jouw tijd zo goed mogelijk indeelt? Laat het mij vooral weten, ik hoor het graag!

Op weg naar succes

Wil jij succesvol worden, maar weet je niet hoe? Kijk jij naar andere mensen en denk je: “Had ik maar wat zij hebben. Wist ik maar wat zij weten. Deed ik maar wat zij doen.” Check dan het briljante e-book hieronder! Lees hoe jij dankzij betere keuzes sneller resultaat boekt. Natuurlijk is succes niet alles in het leven. Het gaat erom dat je gelukkig bent. En ook dit aspect word niet overgeslagen in dit boek. Gun jezelf een extra duwtje in de rug voor nu slechts 17 euro! In de link hieronder vind je de bijbehorende kortingspagina.

E-book: Sleutels van geluk en succes

– 100% verantwoordelijk voor je eigen geluk
– Ontdekken hoe je overtuigingen je blokkeren – tot nu toe
– Succesvolle relaties ontwikkelen
– Genieten van je succes en je leven
Gratis: E-book ‘Inzicht in je kracht’

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *