/ / Waarom is less more? Less is more uitgelegd!

Waarom is less more? Less is more uitgelegd!

Op internet is er een hele hoop te vinden over minimalisme. Men benoemd daarbij vaak dat less more is. Maar wat bedoelen ze daar nu mee? Hoe kan je iets verminderen maar toch meer krijgen? En waarom zou je zeggen dat je minder spullen in huis moet hebben? Wat brengt het mij? In dit bericht schrijf ik de uitleg van less is more!

Minder spullen, meer tijd

Minder schoonmaken

Stel je voor: je hebt de helft van de spullen die je nu hebt. Zou je dan nog zo vaak moeten opruimen en dingen moeten schoonmaken? Nee, je spullen staan een stuk minder in de weg. Wanneer je stof gaat zuigen moet je vaak nog spullen van de grond afhalen om aan de slag te gaan. Wanneer je de helft minder spullen hebt zal dit dus minder vaak voorkomen.
Verder ben je je meer bewust van de spullen die je in huis hebt, hierdoor gebruik je je spullen bewust. Je zal daardoor minder snel je spullen laten slingeren door het huis heen. Op deze manier hoef je jezelf niet steeds achterna te lopen om alles op te ruimen.

Minder aan het winkelen

Wanneer je een minimalist bent haal je minder in huis. Jij hebt genoeg aan bijvoorbeeld 10 shirts in je kast. Hierdoor ga je niet zomaar naar de stad om te gaan shoppen. Je haalt vaak dingen in je huis die je toch niet nodig hebt. Denk hierbij niet alleen aan het winkelen in de stad, maar ook aan de andere leuke dingetjes die je overal tegenkomt. Vaak blijf je dan door scrollen op zoek naar nog meer spullen. Denk aan Instagram; je ziet een advertentie van een elektrisch skateboard. Je klikt erop en je bent reuze benieuwd naar de prijs. De laatste keer dat je een elektrisch skateboard zag kostte deze 1000 euro. Wow, dit skateboard kost maar 700 euro! Ik ben benieuwd naar de andere boards die deze site aanbiedt. En op deze manier ben je weer tijd kwijt aan het rond kijken op een website die op zoek is naar jouw portemonnee. Als minimalist zijnde heb je jezelf aangeleerd om je niet te laten misleiden door dit soort advertenties. Je bent je bewust van het doel van het bedrijf en dat is het krijgen van jouw tijd en geld.

Minder spullen, meer genieten

Meer genot van de spullen die je hebt

Minder spullen betekent dat je je meer richt op de spullen die je hebt. Je gaat hier ook voorzichtiger mee om. De spullen zijn namelijk dusdanig waardevol voor je dat je ze in je leven houdt. Van deze spullen kun je meer genieten, omdat je het overige hebt weg gedaan.
Wanneer je minder spullen hebt kun je je richten op de spullen die je wel in je huis hebt liggen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je favoriete paar schoenen een make-over geven. Zo geef je ze een nieuw fris leven, waardoor je de waarde van je schoenen herontdekt. Kies voor minder, maar beter.

Minder materialistisch

Als minimalist zie je in dat materie je niet gelukkig zal maken. Het levert meer ellende op dan geluk. Je hoeft niet steeds het nieuwste mobieltje te hebben. Je ziet in dat de nieuwe Apple telefoon niet veel verbeteringen heeft t.o.v. de vorige. De grote bedrijven zijn alleen op je geld uit en hun doel is zoveel mogelijk winst. Voor deze bedrijven is geld het belangrijkste doel. Dit nemen we als mensen vaak over. Het doel in ons leven is zoveel mogelijk geld verdienen. Vaak hebben we niet in de gaten dat dat ons doel is. Als anderen aan je vragen wat je doel is in het leven zou je misschien je band met je familie noemen of het zien van de vele wonderen van de wereld. Maar onbewust ben je de hele dag bezig met het besparen of het maken van zo veel mogelijk geld. En wat doe je met al dat geld? Je geeft het uit aan spullen! En grotendeels zijn dat kleine dingetjes die je maar voor week blij maken en dan is het weer voorbij. Dit moet toch niet het verloop worden van je leven? Op dat moment bezitten de dingen die jij hebt, jou. Pas als je alles bent kwijtgeraakt, ben je vrij om te doen wat je wilt.

Minder spullen, meer geld

Doordat je minder spullen aan het kopen bent levert dat simpelweg meer geld op. Je verdoet je tijd niet meer aan producten die je maar voor even gelukkig maken. Doordat je dat geld in je zakken houdt heb je meer vermogen. Stel nu dat je elke maand door het slim besteden 150 euro bespaart. Dit betekent dat je per jaar 1800 euro bespaart. Dit geld kun je dus mooi steken in bijvoorbeeld een geweldige vakantie.

Wat vraag jij voor je verjaardag? Een nieuwe game? Een sushi set? Hoelang heb je hier nu daadwerkelijk plezier van? Vraag i.p.v. dit soort spullen geld of een dagje uit. Je hechtere kringen zullen eerder geneigd zijn om je een leuk dagje uit te geven. Terwijl je vrienden of collega’s je wat geld zullen geven. Geef ook aan dat je geen bloemetje van ze hoeft! Scheelt ook weer 15 euro voor hen die ze aan jou kunnen geven voor je verjaardag. Zo tikt het geld zelfs op je verjaardag lekker aan!

Minder spullen, meer relaties

Met anderen

Doordat je een stuk minder materialistisch bent zul je meer waarde krijgen voor de andere dingen om je heen. Zoals je familie en vrienden. Je ziet in dat zij zoveel meer waard zijn dan ook maar iets dat je in je leven hebt gekocht. Hierdoor ga je meer tijd steken in de dingen die er toe doen. Ga een keer met je familie een dagje weg (met het geld dat je hebt bespaart) en bouw een sterkere band op. Misschien zie je daar nog helemaal het nut niet van in. Maar je zult zien dat anderen jou meer kunnen bieden dan dat spullen ooit hebben gedaan.

Met jezelf

Wanneer je minder in je huis hebt staan en je bewuster aan het leven bent kom je jezelf erg tegen. Hoe reageer ik op de prikkels om me heen? Wat vind ik van de wereld en hoe ga ik daarmee om? Je zal eerlijk tegen jezelf moeten zijn. Wat vind je belangrijk en waarom?
Doordat je minder met het materialistische bezig bent heb je meer tijd voor jezelf. Je bent minder bezig met de spullen om je heen en daardoor keer je je meer naar jezelf toe, waardoor je meer aandacht besteed aan jezelf. Dit is erg goed, je verdient die aandacht van jezelf!

Minder spullen, meer ruimte

Wanneer je een stuk minder spullen in je huis hebt liggen heb je meer ruimte. Zo zijn er spullen die weg gaan, maar ook kasten die je daardoor niet meer nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je huis er een stuk frisser uitziet. Ook heb je het gevoel dat je weer kan ademen. Je hebt meer ruimte gekregen voor jezelf. Je hoeft niet je huis te vullen met spullen. Dat is niet de bedoeling van een huis. Je moet erin leven. Maak dit voor jezelf aangenaam en neem je ruimte. Een huis met meer ruimte oogt een stuk groter en frisser. Hierdoor voel je je meer op je gemak.

Aan de slag met minimalisme

In dit bericht heb je kunnen lezen dat minimalisme vele voordelen heeft. Het is een mindset die jou kan helpen om minder spullen in je leven te brengen. Ook kan het je helpen om juist van die spullen af te komen en om in te zien dat bedrijven op zoek zijn naar jouw geld.

Voor veel mensen is het ook een proces dat ervoor zorgt dat je bewuster in het leven staat, minder afleiding hebt van de spullen om je heen. Zo kun je je op belangrijkere dingen in het leven richten, zoals je familie en vrienden. Zij hebben namelijk niks aan jou als jij steeds bezig bent met nieuwe spullen in huis halen en op zoek bent naar de beste producten met de beste deals.

Ga eens aan de slag met het minimalisme! Dit kan jou helpen om bewuster en gelukkiger in het leven te staan. Probeer deze cursus, het helpt je enorm goed om de eerste stappen te maken. Niet goed = geld terug. Dus het is zeker het proberen waard!

Wil je meer te weten komen over de cursus? Klik dan op de link hier beneden om naar mijn review over de cursus te gaan. Hier lees je meer over de ins en outs van de cursus en kun je kijken of het iets voor je is.

E-cursus: Minimalisme

4 modules
Meer ruimte en vrijheid in je leven
Een bewuster leven leiden
Ruim je leven op en creëer meer tijd, ruimte en vrijheid voor je dromen en doelen in 7 weken.
Gratis Bonusmodule: minimalisme voor het gezin

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *