/ / Waarom een opgeruimd huis voor rust zorgt

Waarom een opgeruimd huis voor rust zorgt

De meeste mensen vinden opruimen een rot klus om te doen. Elke dag is het weer een zooitje in huis. Je bent er de hele dag mee bezig. Er lijkt maar geen einde aan te komen. Toch is het erg belangrijk dat je dit blijft doen. Het is en blijft belangrijk om elke dag je spullen op de juiste plek terug te leggen en om je troep weg te gooien. Een schoon en opgeruimd huis brengt ons een hoop: gezondheid, een lager stressniveau en een geluksgevoel. Maar hoe werkt dat precies?

Het zorgt voor rust

We voelen ons vaak erg onrustig als we in een ruimte zijn waarin we ons niet prettig voelen als gevolg van viezigheid en/of rommel. Wanneer je ervoor zorgt dat je het probleem bij de rommel en viezigheid oplost, heb je geen last meer van de gevolgen. Weg met dat onprettige en onrustige gevoel.

De manier waarop een ruimte is ingedeeld kan ook voor rust of onrust zorgen. Wanneer je bijvoorbeeld een open kast hebt, zie je al je kleding op een hoopje in je kamer liggen. Maar als dit een gesloten kast zou zijn dan zie je die kleding niet meer liggen en zorgt dit voor rust in je kamer.

Je wilt de hele dag een hele hoop dingen bereiken. Een bekend voorbeeld is het avondeten. Je maakt het klaar en je eet het op. Maar na het avondeten wil je nog even dat ene programma zien en voor je het weet lig je op bed en de vaat staat nog steeds op het aanrecht. Zorg ervoor dat je meteen na het gebruik de spullen opruimt. Dit scheelt een hele hoop zorgen voor de rest van de avond. Je denkt er namelijk toch steeds aan, maar je blijft het uit stellen. Wanneer je dit meteen doet is het probleem ook gelijk weg. Dan kun je met een rustig gevoel naar bed.

Beter voor je gezondheid

Wanneer je je huis niet regelmatig schoonmaakt kunnen er op plekken nare situaties ontstaan. Zo heb je met een stoffig huis of plekken die vocht en schimmels bevatten. Deze stoffen kunnen zorgen voor een verzwakking van je immuunsysteem die bijna onmerkbaar is in het begin, maar veel impact heeft op ons dagelijks functioneren.

Bacteriën in huis vormen de belangrijkste bron van verontreiniging die ons gevoelig maken voor ziektes en infecties. Het is daarom voor je gezondheid van belang dat je het huis regelmatig reinigt. Daar hoort ook het luchten van je huis bij. Dit moet je minimaal 1 keer in de week doen.

Voor mensen boven de 40 is het zeer belangrijk dat je je gewrichten en spieren blijft gebruiken. Zelfs met een verzwakt lichaam kun je je huishoudelijke taken blijven uitvoeren die bijdragen aan minstens 10 minuten beweging per dag.

Het verhoogt je geluksgevoel

Wanneer je je niet prettig voelt thuis, moet je ongetwijfeld iets veranderen. Het is namelijk wel je thuis. Iets waar je elke dag weer terug naartoe gaat en waar jij je eigen kan zijn. Waar je voor kan zorgen is het aanpassen van de stijl van je huis. Zet er dingen in die jou blij maken, die bij jou passen! Het is jouw thuis en niet die van een ander, dus zet de dingen in je huis waar jij achter staat, je hoeft het niet aan een ander te verantwoorden. Zorg da jij je op je gemak voelt.

Gemak heeft een positieve invloed op je creativiteit. Wanneer je aan het werk bent wil je niet werken in een rommelige en lelijke plek. Het is natuurlijk ook niet voor niks dat een van de succesvolste bedrijven van de wereld – Google – een kleurrijke en aantrekkelijke achtergrond heeft.

Wanneer je een huis hebt waar je trots op bent, nodig je sneller mensen uit om over de vloer te komen. Je zal je namelijk erg trots voelen op wat jij van jouw plekje hebt gemaakt. Je zal ook merken dat je daardoor je huis vaker schoon maakt, omdat je wilt dat anderen zich ook op hun gemak voelen.

Wil jij ook aan de slag met je huis en rust ervaren?

In dit bericht heb je kunnen lezen dat minimalisme vele voordelen heeft. Het is een mindset die jou kan helpen om minder spullen in je leven te brengen. Ook kan het je helpen om juist van die spullen af te komen en om in te zien dat bedrijven op zoek zijn naar jouw geld.

Voor veel mensen is het ook een proces dat ervoor zorgt dat je bewuster in het leven staat, minder afleiding hebt van de spullen om je heen. Zo kun je je op belangrijkere dingen in het leven richten, zoals je familie en vrienden. Zij hebben namelijk niks aan jou als jij steeds bezig bent met nieuwe spullen in huis halen en op zoek bent naar de beste producten met de beste deals.

Ga eens aan de slag met het minimalisme! Dit kan jou helpen om bewuster en gelukkiger in het leven te staan. Probeer deze cursus, het helpt je enorm goed om de eerste stappen te maken. Niet goed = geld terug. Dus het is zeker het proberen waard!

Wil je meer te weten komen over de cursus? Klik dan op de link hier beneden om naar mijn review over de cursus te gaan. Hier lees je meer over de ins en outs van de cursus en kun je kijken of het iets voor je is. Hier vind je ook de link naar de kortingspagina!

E-cursus: Minimalisme

4 modules
Meer ruimte en vrijheid in je leven
Een bewuster leven leiden
Ruim je leven op en creëer meer tijd, ruimte en vrijheid voor je dromen en doelen in 7 weken.
Gratis Bonusmodule: minimalisme voor het gezin

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *